Zakládání příborů


sum bs


Návod jak správně založit příbory.

 Příbory se kladou zevnitř ven od talíře.

Začněte tedy příborem pro hlavní chod, masový příbor nebo rybí příbor.

Jako další položte doprava polévkovou lžíci.

Jestliže podáváte chléb a máslo, stojí nalevo od vidličky talířek na chléb s malým nožem na máslo.

Moučníkový příbor se pokládá nad talíř, rukojeť  lžičky míří  doprava, rukojeť vidličky doleva.

Jestliže podáváte dezert, leží dezertní vidlička nalevo od příboru nad ubrouskem, rukojeť vidličky doleva, rukojeť nože doleva.

Sklenice na nápoj k hlavnímu chodu stojí nad špičkou nože.

Sklenička k předkrmu stojí napravo od sklenice pro hlavní chod.

Sklenice pro třetí nápoj stojí nad dvěma prvními sklenicemi.

Související obrázek

 

Celý sortiment
kvalitních nerezových příborů
  a nádobí